Onze analyses
helpen je website optimaler te presteren

Backlink-analyse

Wanneer andere websites naar jouw website linken geeft dat aan dat je content, bijvoorbeeld een blog, van belang is voor de lezers van die andere website. Zo’n link heet een backlink. Google let op dit soort links om te bepalen of jouw website betrouwbaar is. Maar … dan moet de website die naar jou linkt wel gerelateerd zijn aan jouw product of bedrijf, iets met jou te maken hebben.

Linkbuilding

Het bouwen van zo’n web van waardevolle verbindingen, linkbuilding, is tijdsintensief.

Je moet goed uitzoeken waar je vermeld wilt staan en die websites persoonlijk aanschrijven. Daar staat tegenover: Goede backlinks maken dat Google autoriteit toekent aan je website. En autoriteit is een van de belangrijkste rankingfactoren.

Waar moet je op letten bij backlinks?

• Zorg voor links van forums die ertoe doen, bijvoorbeeld in je vakgebied. Dus niet veel linkjes vanaf allerlei startpagina’s. Kijk uit voor toxic links.

• Ga voor links die kwaliteit hebben: links van gerelateerde bronnen en social media.

• Zorg dat je eigen content zo interessant is dat anderen graag naar jou linken.

Toxic links

Ben je wel eens benaderd om links uit te wisselen? Of in de verleiding gekomen om je website te laten vermelden op een algemene website vol linkjes? Trap er niet in. Dit soort websites scoort laag wanneer het gaat om de kwaliteit die zoekmachines zoals Google graag zien. Links van zulke websites laten de waarde van je website eerder dalen dan stijgen. Ze zijn schadelijk voor je online reputatie.

Helpen bouwen

Wat levert de backlink-analyse je op?

• je weet of links schadelijk zijn of veilig, betrouwbaar,

• Je krijgt er inzage in welke links bezoekers opleveren,

• Je ontdekt of die bezoekers waardevol zijn; 
Misschien een goed idee om met de partij achter die link te gaan samenwerken?

 

Nieuwste website en seo ontwikkelingen

Wij schrijven minimaal 3 keer per week een blog voor onze klanten en lezers met als doel je op de hoogte te houden van de meeste relevante nieuws op het gebied van zoekmachine optimalisatie

Deel met je vrienden