Onze analyses
helpen je website optimaler te presteren

Google Analytics

Google Analytics geeft je veel inzicht in de prestaties van je eigen website. De meeste mensen zien de statistieken wel, maar begrijpen niet hoe ze die gegevens moeten gebruiken om hun online prestaties te verbeteren. Wij analyseren de data van de voorafgaande periode voor je, zodat je op grond van onze adviezen verder kunt komen in het bereiken van je doelstellingen.

Inzicht krijgen in data

Wil je gebruikmaken van Google Analytics, dan moet je bij het eerste gebruik Google toestemming geven je gegevens op te halen. Daarna gaat er een wereld voor je open. Een greep uit de informatie:

• Wat zijn de belangrijkste pagina’s, welke pagina’s worden het meest bezocht?

• Hoe vaak zijn mensen na één keer klikken weg?

• Wie zijn eigenlijk de bezoekers van je website?

Zo geeft Google Analytics nog veel meer data prijs. Wat voor jou van belang is: hoe gebruik je deze informatie om de conversie van je website te verbeteren? Oftewel: hoe zorg je dat bezoekers klanten worden?

Optimaliseren

Het mooie van de data die we inzichtelijk voor je maken, is dat je er je website of social-media-kanaal mee kunt optimaliseren. We zien bijvoorbeeld precies welke pagina’s van je website goed bezocht worden, en welke pagina’s bijna niet.

Stel je voor: je contactpagina is een belangrijke pagina op je website, maar bijna niemand komt er terecht, waar ligt dat dan aan? De data van Google Analytics helpen ons op die vraag antwoord te vinden. Wij kunnen vervolgens aangeven wat jij zou moeten doen om te zorgen dat men je contactpagina wél bezoekt.

Helpen bouwen

Effect

Het effect van SEO-aanpassingen zie je niet direct. Het duurt even voor zoekmachines de wijzigingen oppikken.

Het blijft belangrijk om steeds je informatie op grond van onze bevindingen bij te (laten) werken en nieuwe content op je website te plaatsen. Alleen zo ga je merken dat SEO effect heeft.

Helpen bouwen

Nieuwste website en seo ontwikkelingen

Wij schrijven minimaal 3 keer per week een blog voor onze klanten en lezers met als doel je op de hoogte te houden van de meeste relevante nieuws op het gebied van zoekmachine optimalisatie

Deel met je vrienden