5 Tips om bloglezers in betalende klanten te veranderen!

Het is geen geheim dat er geld valt te verdienen met bloggen. Veel mensen gaan er foutief van uit dat dit alleen kan via advertenties en affiliate marketing. Dat zijn inderdaad twee potentieel lucratieve manieren, maar nog beter is het om je bloglezers te veranderen in betalende klanten! Wij geven vijf tips die je helpen dit te bereiken.

1- Kom met een aanbod wat is gebaseerd op de behoefte van je lezers

Vooral als je al wat langer een blog bijhoudt dan zul je bepaalde trends opmerken onder je bloglezers. Sommige artikelen worden bijvoorbeeld veel gedeeld. En weer andere onderwerpen staan garant voor discussies op sociale media. Probeer te analyseren wat pijnpunten zijn voor je lezers. Voorbeelden van veel terugkomende onderwerpen zijn:

  • Hoe kan ik meer geld verdienen?
  • Hoe word ik succesvoller in mijn relatie(s)?
  • Hoe kan ik mijn klantenservice verbeteren?

Geef je met een produkt antwoord op veelgestelde vragen die relevant zijn voor jouw blog dan zul je gauw zien dat je conversie toeneemt! Voorbeelden van produkten zijn trainingen, webinars, e-books of coachingstrajecten die je online verkoopt.

2- Gebruik een opmaak die vluchtige lezers bedient

Eigenlijk geldt dit voor al je blogs: zorg dat deze goed te scannen is. Online zijn we nou eenmaal ongeduldig. Het moet dus in één oogopslag duidelijk zijn waar een tekst over gaat en wat de bloglezer hieruit kan halen. De regels om dit te bereiken zijn vrij standaard:

  • Schrijf in korte alinea’s
  • Gebruik headings, bullet points en genummerde lijstjes als dit mogelijk is
  • Voeg afbeeldingen toe om de tekst te ‘breken’ en je punten kracht bij te zetten
  • Gebruik vette tekst of HOOFDLETTERS om extra nadruk ergens op te leggen

3- Gebruik je maillijst

Gebruik de maillijst van de bloglezers die zich hebben aangemeld bij jouw site. Zorg dat je actief communiceert met je abonnees via email. Wat je precies in de mail zet is uiteraard belangrijk. Lees ook onze blog met vijf tips voor een succesvolle email campagne.

4- Geef gratis tips, maar niet te veel!

Het je bloglezers laten betalen voor een produkt of dienst werkt vaak heel goed als je een deel van je antwoord op hun problemen (zie tip 1) gratis geeft. Dit kan je bijvoorbeeld doen middels een specifieke landingspagina, e-mailcampagne (tip3) of gratis e-book. Maar bouw in iedere gratis content een krachtige call to action in die je bloglezers activeert om je product aan te schaffen waar je daadwerkelijk het probleem diepgaand behandeld (en dus antwoord geeft op de bestaande vragen van je lezers).

5- Maak het eenvoudig om iets bij je te kopen

Als je bloglezers uiteindelijk overtuigd zijn van je fantastische product of dienst dan moeten ze natuurlijk zonder problemen tot een aankoop over kunnen gaan. Hier komen de online betaaldiensten van pas. Tegenwoordig hoef je geen regel code te kunnen programmeren om een werkende webshop op te starten. Meestal is dit binnen een paar klikken geregeld! Maak het je bloglezers dus makkelijk om (veilig!) een transactie te voltooien!

Door deze vijf tips gezamenlijk toe te passen vergroot je de kans op een hogere conversie met je blog. Succes!