Link Building in 2018: Zorg voor kwalitatieve backlinks!

Backlinks zijn een van de meest essentiële factoren om je website hoog in de zoekresultaten van Google te laten verschijnen. Het is door Google bevestigd dat links naar jouw pagina in de top3 staan van meest belangrijke factoren!

Kortom: je hebt links nodig naar jouw pagina’s om een goede score te krijgen van Google. Hier een korte opfriscursus die je ook dit nieuwe jaar weer veel goed scorende backlinks helpt vergaren!

Wat zijn goede backlinks?

Zomaar wat links naar jouw pagina(s) laten verwijzen gaat de klus echt niet klaren. De volgende belangrijke eigenschappen helpen mee om een ​​backlink veel gewicht te geven:

  • De pagina waar de link staat is een hoge ‘autoriteit’ en wordt dus door Google als belangrijk en relevant gevonden.
  • Het domein waar de link vandaan komt komt wordt door Google als belangrijk gezien.
  • De relevantie van de site voor de pagina waar de link heen verwijst. (heb je bijvoorbeeld een website over schoenen maar de link komt van een site over doe-het-zelf projecten dan is de link niet zo relevant).
  • De positie van de link op de pagina. (staat de link midden in de tekst of ergens onderaan in de footer).
  • De intentie van de link. (is deze in de inhoud verwerkt, of staat deze in de comments geplaatst).
  • De tekst die om de link heen staat. (deze tekst geeft Google aanwijzingen over de inhoud van de pagina waar de link naar verwijst).

Zoals je ziet liggen veel van deze eigenschappen niet in jouw handen. Het gaat immers om de inhoud van de website die door anderen wordt beheerd.

Vier effectieve technieken om backlinks te genereren

Schrijf een gastblog op een andere website.Bloggen op je eigen pagina is natuurlijk al een heel sterke tool om traffic te generen. Maar door relevante en fantastische content te plaatsen op gastsites die honderdduizenden of miljoenen bezoekers trekken boor je een bron van traffic aan waar je anders nooit aan zou komen. Check vooraf wel de relevantie en autoriteit van de pagina en het domein waar je je gastblog op laat plaatsen.

Noem belangrijke influencers in je blog. Publiceer een uitgebreide post over een specifiek onderwerp. Benoem zo veel mogelijk belangrijke influencers van dit onderwerp in je blog. Als je post geplaatst is benader je de influencers en vraag je of ze een link naar je kunnen plaatsen op hun site. Het noemen van influencers is een prachtige manier om hun aandacht te trekken en ze een extra ego-boost te geven, terwijl je tegelijkertijd links voor jezelf geneert.

Maak een supergoede infographic.  We houden allemaal van mooie en informatieve visuals. Met een goed scorende infographic die veel wordt gedeeld maak je gegarandeerd een backlinkmotor!

Ga op zoek naar niet werkende links. Op een webpagina met goede autoriteit die relevant is voor jouw niche ga je op zoek naar niet werkende links (links die verwijzen naar een pagina die niet bestaat). Hiervoor gebruik je de handige Chrome Extensie Check My Links. Vervolgens stuur je een vriendelijke mail naar de eigenaar van de site waarin je vermeldt welke links niet werken. Natuurlijk laat je ook even vallen dat jij toevallig ook een pagina hebt die uitermate relevant is om ook eens op te kijken (en naar te linken!).

Let op! Deze vier tips geven geen enkele garantie dat je backlinks krijgt. Het zijn ook zeker niet de enige technieken die je hiervoor kan gebruiken.

Maar ze uitproberen kan geen kwaad.

Wie weet hou je er een paar mooie backlinks aan over!