Backlink analyse

Backlinks zijn ontzettend waardevol voor nieuwe bezoekers maar ook begrijpt de zoekmachine beter waar je site over gaat. Een frequente backlink analyse draagt bij aan een hogere notering in de zoekmachines

Backlinks zijn (meestal) goed voor je vindbaarheid

Leer meer waarom backlinks goed zijn voor je vindbaarheid en waar je op moet letten

Wanneer andere websites naar jouw website linken geeft dat aan dat je content, bijvoorbeeld een blog, van belang is voor de lezers van die andere website. Zo’n link heet een backlink.
Google let op dit soort links om te bepalen of jouw website betrouwbaar is. Maar … dan moet de website die naar jou linkt wel gerelateerd zijn aan jouw product of bedrijf, iets met jou te maken hebben.

Linkbuilding

Het bouwen van zo’n web van waardevolle verbindingen, linkbuilding, is tijdsintensief. Je moet goed uitzoeken waar je vermeld wilt staan en die websites persoonlijk aanschrijven. Daar staat tegenover: Goede backlinks maken dat Google autoriteit toekent aan je website. En autoriteit is een van de belangrijkste rankingfactoren.

Waar moet je op letten bij backlinks?

  • Zorg voor links van forums die ertoe doen, bijvoorbeeld in je vakgebied. Dus niet veel linkjes vanaf allerlei startpagina’s. Kijk uit voor toxic links
  • Ga voor links die kwaliteit hebben: links van gerelateerde bronnen en social media
  • zorg dat je eigen content zo interessant is dat anderen graag naar jou linken

Toxic links

Ben je wel eens benaderd om links uit te wisselen? Of in de verleiding gekomen om je website te laten vermelden op een algemene website vol linkjes?
Trap er niet in. Dit soort websites scoort laag wanneer het gaat om de kwaliteit die zoekmachines zoals Google graag zien. Links van zulke websites laten de waarde van je website eerder dalen dan stijgen. Ze zijn schadelijk voor je online reputatie.

Wat levert de backlink-analyse je op?

  • je weet of links schadelijk zijn of veilig, betrouwbaar
  • Je krijgt er inzage in welke links bezoekers opleveren
  • je ontdekt of die bezoekers waardevol zijn;

Dit is waarom je innotrends wil nemen

  • Backlinks van slechte bronnen kunnen je zoekmachine positie verslechteren
  • Backlinks van goede bronnen zijn van belang voor jouw bezoekers maar ook voor de zoekmachines
  • Een regulieren analyse van de backlinks is van belang voor ieder online onderneming
innotrends adviseert ondernemers op het gebied van digitale marketing vraagstukken zoals het bereiken van meer leads, meer omzet of koopconversie verbetering.

Ontvang een handig en overzichtelijk rapportage van jouw backlinks

Weet welke backlinks jouw website van positief invloed zijn maar ook dat van je concurrenten