e-commerce intelligence

e-commerce intelligence​

Wij merken dat steeds meer (e-commerce) ondernemingen onvoldoende tijd inruimt voor het analyseren van data, het actief optimaliseren van websites én het interpreteren van de cijfers. Omdat wij jaren lang voor diverse e-commerce bedrijven hebben gewerkt weten we precies welke data nodig is om op te sturen. Hierdoor focussen we samen op de low hanging fruit en het bereiken van de lange termijn doelstellingen.

Hoe optimaliseren we jouw online rendement

Onze e-commerce intelligence werkt op basis van 3 makkelijk te volgen stappen

Stap 1

Onze eerste ontmoeting staat in het teken van het beantwoorden van ogenschijnlijk makkelijk vragen. We dagen je uit door extra vragen te stellen op basis van de antwoorden. Dit is niet om vervelend te doen. Dit doen we zodat we een volledig beeld krijgen van jouw doelstellingen. Het ophoesten van cijfers heeft namelijk weinig toegevoegde waarde zonder de cijfers te interpreteren.

Eenmalige
Inventarisatie

Stap 2

Nadat we toegang hebben gekregen tot Google Analytics en eventueel andere data beginnen we met onze analyse. Omdat we nu bekend zijn met de doelstellingen uit ons inventarisatie-gesprek zijn we nu in staat een analyse en advies rapportage te maken. Deze analyse bevat normaal gesproken zo'n 40 tot 50 pagina's. Deze wordt maandelijks ge-update.

Maandelijkse
Analyse

Stap 3

Met onze analyse reportage kun je jouw web-ontwikkelaar vragen of hij de benodigde aanpassingen wil doorvoeren. Dit is het optimalisatie-traject. Nadat de ontwikkelaar klaar is met alle aanpassen controleert innotrends of alle adviezen correct zijn uitgevoerd. Gedurende de maand controleren we of de adviezen voor het juiste effect hebben gezorgd.

Maandelijkse
Optimalisatie

Waarom
Maandelijkse analyse

Omdat niets zo veranderlijk is als het internet. Google heeft bijvoorbeeld in 2017 meer dan 500 aanpassingen gemaakt in haar algoritmen. Jouw bezoekersgedrag is ook continue in beweging en om meer omzet te scoren moet je inspelen op dit soort veranderingen. De maandelijkse analyse voorziet jou van nieuwe inzichten waar je op kunt inspelen. Wij adviseren je dan ook maandelijks waardoor je haast geen tijd en zorgen meer hoeft te maken hoe je meer omzet kunt genereren.

intelligently smart dashboards

Op basis van jouw KPI’s analyseren we jouw data en gieten we het in een eenvoudig te begrijpen powerpoint rapportage. Dashboards zoals hieronder geeft een beeld van de smart dashboards die terug zijn te vinden in onze rapportages.

% bezoekers per bron
€ Omzet per bron
Omzet per pagina
Kosten / Baten Analyse

Wil je meer weten?

Vul je naam en telefoonnummer in. Wij nemen vrijwel direct contact met je op