Gebruik Pinterest voor meer bezoekers

Gebruik Pinterest voor meer verkeer naar je site

Het schrijven van blogs op je website is een erg goede manier om meer verkeer naar je webpagina te trekken. Het is een van de beste technieken om hoger te ranken bij de organische zoekresultaten voor je zoekwoorden. Echter, het kost veel tijd voordat je resultaat ziet. Er zijn echter meer manieren dan on-page SEO alleen om meer relevante bezoekers naar je website te krijgen. Het inzetten van Pinterest bijvoorbeeld.

Gebruik afbeeldingen om meer bezoekers op je site te krijgen

Als je blogt weet je dat een goede post afbeeldingen bevat. Mensen zijn online immers extreem gefocust op visuele elementen. Je zou bijna kunnen zeggen dat tekst op het internet op de tweede plaats komt. Met dit eenvoudige inzicht alleen kun je al je blogs optimaliseren en zorgen voor meer verkeer naar je website. Hoe je dit doet? Door Pinterest op een slimme manier in te zetten. Je vraagt jezelf vast af hoe een veredeld online plakboek vol afbeeldingen van de perfecte bohemian chique bruiloft en doe-het-zelf projecten je een boost in bezoekers van je tech-blog kan geven. We leggen het je graag uit! Het geheime woord? Pinnable afbeeldingen.

Hoe Pinnable afbeeldingen je helpen om verkeer naar je blog te genereren

Voordat we beschrijven hoe je met Pinterest je bezoekersaantallen kan verhogen is het belangrijk om een ding goed voor ogen te houden: je blog moet uit ijzersterke content bestaan. Zonder waardevolle content voor je bezoekers gaat geen enkele techniek je helpen om veel bezoekers te krijgen. Maar heb je inderdaad het perfecte blog geschreven, maar lukt het je maar niet om je publiek te bereiken? Dan kan je met Pinterest in bepaalde gevallen in zeer korte tijd veel succes behalen.

Vanwege de aard van het platform zijn afbeeldingen op Pinterest extreem deelbaar. Want wanneer mensen een pin (een afbeelding op Pinterest) leuk vinden dan delen ze die graag. Een pin is bijvoorbeeld 100 keer meer deelbaar dan een gemiddelde tweet! Ook is de levensduur van een pin vrij lang: ongeveer een week. Vergelijk dat met inhoud op Twitter (24 minuten) of Facebook (90 minuten).
De truc is om een ​​heel goede afbeelding op je blog te hebben en deze pinnable te maken. Dit betekent dat het op Pinterest te vinden en te delen is.

Wat is een goede afbeelding voor Pinterest?

Een afbeelding die het goed doet op Pinterest heeft de juiste afmetingen. Omdat 80% van de gebruikers van Pinterest de afbeeldingen op een mobiel apparaat bekijkt, werken hoge en smalle afbeeldingen heel goed. Probeer te kiezen voor een beeldverhouding van 2:3 of 4: 5.

Pro tip: een zeer lange afbeelding neemt meer ruimte op Pinterest, en is daarom moeilijker te negeren.

Probeer naast de juiste maat ook de volgende aspecten in je afbeelding op te nemen:

  • Vermijd gezichten. Focus op objecten.
  • Gebruik frisse en levendige kleuren.
  • Geef je afbeeldingen een kleurrijke achtergrond met context gerelateerd aan het onderwerp.
  • Probeer een rood in je afbeeldingen te verwerken. Dit lijkt de kans op repins te vergroten!

Afhankelijk van je grafische ontwerpvaardigheden, kun je zelf al je Pinterest inhoud maken. Je kan hier gratis of betaalde beeldbewerkingssoftware voor gebruiken.

Ben je niet zo technisch ingesteld? Geen nood. Er zijn  heel veel eenvoudig te gebruiken apps die je kunnen helpen bij het maken van geweldige Pinterest afbeeldingen. Je kunt het werk ook uitbesteden natuurlijk.

Vind jouw niche op Pinterest en ga aan de slag!

Het is goed om te beseffen dat je een potentiële markt op Pinterest nodig hebt om deze methode te laten slagen. Als geen van je doelgroep het platform gebruikt, zal het moeilijk worden om grip te krijgen. Als je echter ziet dat je onderwerp daar al is vertegenwoordigd, dan heb je goede kansen om het verkeer naar je site te laten groeien!

Dus ga je gang: creëer geweldige content op je blog, voeg een mooie afbeelding toe en maak hem Pinnable. Met voldoende toewijding en hard werk zul je jouw verkeer zien toenemen.

Heb jij al ervaring met Pinterest om meer bezoekers te genereren?

Misschien kunnen we je helpen?